Hormoonproof recepten: Marokkaanse couscous 

Heerlijke zelfgemaakte Marokkaanse couscous met winterpeen en aardappels

4 personen l 10 + 30 minuten kooktijd

Benodigdheden:

● 1 witte ui 

● 3 tenen knoflook

● 1 grote winterpeen

● 2 middelgrote aardappels 

● 1 courgette

● 400 gram linzen uit blik (lidl)

● 400 gram tomatenblokjes 

● 1 eetlepel ras el hanout 

● 1 eetlepel gerookte paprika poeder

● 2 theelepels uienpoeder

● 2 theelepels knoflookpoeder 

● 1 eetlepel olijfolie

● 300 ml groentebouillon 

● 1 eetlepel amandelpasta (bio today)

● Zout en peper naar smaak

● Verse koriander en peterselie 

● 300 gram couscous 

Bereiding:

1) Snij de ui en knoflook fijn en de winterpeen in blokjes en courgette in halve maantjes.

2) Verhit een grote wokpan en voeg hierbij de olijfolie toe met de gesnipperde ui en knoflook

3) Voeg de winterpeen en courgette toe zodra de ui glazig wordt

4) Schil de aardappels en snij deze in kleine blokjes en voeg deze ook toe aan de wokpan

5) Laat de groenten 5 minuten rustig garen en voeg dan de ras el hanout, gerookte paprika, uienpoeder, knoflookpoeder, zout en peper toe.

6) Laat de linzen uitlekken en voeg deze daarna toe aan de groenten evenals de tomatenblokjes en groente bouillon. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het 25 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn. 

7) Proef tussendoor en voeg indien nodig extra kruiden toe. Kook ondertussen de couscous in gekookt water. Doe als laatste de romige amandelpasta erbij en roer het er doorheen zodat het wat romiger wordt.

8) Serveer de groentestoof met de couscous en garneer met verse koriander en peterselie.