Hormoonproof recepten: Groenterijke ovenfrittata – Lunch of diner

Deze quiche, ovenschotel of ovenfrittata is makkelijk te maken. Een snelle maaltijd waarbij je direct 400 gram groenten binnen krijgt. Ideaal toch? Dit vegetarische recept schuif je, als je thuis komt na een drukke dag, zo in de oven terwijl je ontspant en geniet van de avond die voor je ligt. En een nog mooier voordeel: het is glutenvrij, suikervrij en koolhydraatarm.

Benodigdheden:

● 1 prei

● 3 eieren 

● 100 gram mais

● 40 gram geitenkaas (optioneel)

● Italiaanse kruiden 

● 50 gram tomaatjes

Bereiding:

1) Verwarm de oven voor op 150 graden

2) Kluts de eieren goed op in een grote kom. 

3) Snijd de groenten in kleine stukjes en mix samen met de eieren en kruiden

4) Voeg optioneel de geitenkaas toe, in kleine stukjes gesneden 

5) Doe het mengsel in een ovenschaal (vet even goed in met kokosolie) en plaats zo’n 20-30 minuten in een voorverwarmde oven. 

Simpel, gezond en lekker!