8 pannenkoekjes l 2 personen l 20 minute
Benodigdheden:
● 4 eieren
● 100 gram boekweitmeel
● 150 ml water
● 200 gram wortel
● 1 ui
● 1 courgette
● 1 venkel
● 100 gram prei
● Snufje peper en zout
● 1 theelepel kurkuma
● 1 theelepel knoflook poeder
● 50 gram bieslook
●
Bereiding:
1) Rasp de wortel, ui en courgette. Snijd de venkel en prei in kleine stukjes.
2) Doe alle groenten in een grote kom
3) Klop de eieren met het water in een aparte kom en voeg het meel toe tijdens het kloppen tot een glad beslag. Giet vervolgens ook alle groenten toe. Het beslag is best wat dik, dit hoort!
4) Verhit wat kokosolie in de koekenpan en schep het beslag erin. Het werkt het beste om wat kleinere pannenkoeken te maken, die draai je makkelijker om.
Bak ze op laag vuur! Heb geduld met het bakken, boekweitmeel gaat iets minder snel dan gewoon meel. Het mist immers de gluten en die lijmen de boel aan elkaar.
Als de bovenkant droog is, kan je de pannenkoek voorzichtig omdraaien en nog even bakken. Met het beslag kan je gemakkelijk 8 kleinere pannenkoeken maken, genoeg voor 2 of 3 porties.
In de koelkast zeker nog een dag of 3 te bewaren en ook koud erg lekker!