4 personen l 30 minuten
Benodigdheden:
● 500 gram (naakte haverkorrels) (ekoplaza, Puur rineke)
● Peper, zout of een biologische bouillon
● 350 gram doperwten of tuinbonen
● 2 grote uiten
● 2 teentjes knoflook
● 1 eetlepel kokosolie
● 1 potje biologische pesto verde
● Een paar takjes verse basillicum
● Bestrooi met edelgistvlokken, tarwekiemen en geroosterde zonnebloempitten
Bereiding:
1) Kook de haverkorrels volgens de beschrijving op de verpakking in een biologische bouillon of anders met peper en zout.
2) Fruit de uien en de knoflook in een eetlepel kokosolie
3) Voeg de laatste 10 minuten de doperwten/ tuinbonen toe en laat deze rustig doorkoken
Laat het niet helemaal droog koken, zodat het iets smeuïg blijft.
4) Voeg de uien en de knoflook toe aan de haver met de doperwten/tuinbonen en roer vervolgens het potje pesto erdoor heen. Proef tussendoor en breng anders verder op smaak.
5) Bestrooi als laatste de risotto met edelgistvlokken, tarwekiemen en geroosterde zonnebloempitten.