Ca. 12 tot 16 plakjes l 40 minuten
Benodigdheden:
● 200 gram amandelmeel
● 3 theelepels (wijnsteen) bakpoeder
● 1 theelepel zout
● 20 gram psyllium vezels
● 4 eieren
● 50 gram gesmolten kokosolie
● 125 ml warm water
● 20 gram pitten en zaden mix
Bereiding
1) Verwarm de oven op 180 graden. Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een kom.
2) Mix de eieren, gesmolten kokosolie en water door elkaar en voeg dit toe aan de kom.
3) Gebruik een staafmixer om van het geheel een deeg te maken. Mix niet te lang, het deeg wordt al snel stevig.
4) Gebruik een cakeblik met bakpapiertje en zorg dat de randen van het cakeblik goed zijn ingevet met ongezouten roomboter
5) Voeg als laatste een pitten en zaden mix toe om het brood een extra bite te geven. Strooi de pitten en zaden mix over de bovenkant van het brood en druk zachtjes aan met een lepel.
6) Doe het brood voor ongeveer 30 tot 35 minuten in de oven, kijk tussendoor even goed of het niet te hard gaat.
Het brood is goed als de bovenkant lichtbruin is en de binnenkant droog. Prik even met een satéstokje in het brood om dit te checken. Laat het brood goed afkoelen en beleg naar smaak. Heerlijk met avocado en gerookte zalm. Bewaar wat plakjes brood gemakkelijk een aantal dagen in de vriezer.