2 personen l 45 minuten
Benodigdheden:
● 1 grote zoete aardappel
● 1 grote stronk broccoli
● 1 klontje ongezouten roomboter
● 1 eetlepel kokosolie
● 300 gram gehakt
● 2 theelepels knoflookpoeder
● 2 theelepels uienpoeder
● 2 theelepels paprikapoeder
● 2 theelepels tijm
● Snuf peper en zout
● 2 theelepels gehaktkruiden
Bereiding
1) Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van 2 cm
2) Snijd de broccoli in roosjes en voeg de groenten samen in een pan met water
3) Laat het water koken en stoom de groenten 15 minuten gaar op laag vuur
4) Maak ondertussen van het gehakt balletjes en voeg hieraan de gehaktkruiden.
5) Kluts een ei door elkaar heen en laat de gehaktballetjes door het beslag drenken
6) Verhit ondertussen een koekenpan met een eetlepel kokosolie en bak de gehaktballetjes goudbruin.
7) Controleer of de groentes gaar zijn door even te prikken in de zoete aardappel of broccoli en giet het water af.
8) Stamp de groenten fijn en voeg een klontje ongezouten roomboter toe.
9) Voeg hierna de kruiden toe en meng goed door elkaar heen.
10) Serveer de stamppot met de gehaktballetjes en smullen maar!