4 personen l 30 minuten
Benodigdheden:
● 150 gram volkoren Bulgur
● 240 gram Biologische Kippendij
● 3 Roma tomaten
● 4 takjes krulpeterselie
● 3 little gem
● 1 ui
● 2 tl gemalen komijnzaad
● ½ citroen
● 6 takken munt
● 350 ml groentebouillon
● 1 eetlepel extra vierge olijfolie
● 1 eetlepel olijfolie
● Peper en zout naar smaak
Bereiding:
1) Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt in ongeveer 12 minuten droog. Roer de korrels met een vork los. Laat de bulgur zonder deksel uitstomen
2) Snijd ondertussen de kippendij in kleine stukjes en snipper de ui fijn.
3) Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kip 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en komijnpoeder toe en bak nog 5 – 6 minuten op middelmatig vuur.
4) Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Pers het sap van de citroen uit. Hak of snijd de krulpeterselie en munt fijn. Haal per persoon 3 hele blaadjes van de little gem en bewaar apart. Snijd de overige little gem klein.
5) Maak de tabouleh door de bulgur in een saladekom toe te mengen met de tomaat, krulpeterselie, munt, fijngesneden little gem, 1 tl citroensap per persoon en extra vierge olijfolie. Meng de kip gyros door de tabbouleh.
6) Leg per persoon 3 blaadjes little gem op een bord. Verdeel de tabouleh met kippendij over de borden.