Hormoonproof recept: Kruidcake – Ontbijt of lunch

Heerlijke zelfgemaakte kruiscake met amandelmeel en suikervrij biologische appelmoes

12 plakken l 60 minuten

Benodigdheden:

● 150 gram Amandelmeel 

● 100 gram Boekweitmeel

● 60 gram kokosbloesemsuiker 

● 2 theelepels bakpoeder 

● 3 eetlepels koekkruiden

● 3 eieren 

● 50 gram gesmolten kokosolie 

● 150 gram suikervrij biologische appelmoes

● 65 gram pecannoten 

● Cakeblik 

● Bakpapier

Bereiding:

1) Verwarm de oven voor op 180 graden

2) Mix de amandelmeel, boekweitmeel, kokosbloesemsuiker, bakpoeder en koekkruiden in een kom.

3) Mix de eieren, gesmolten kokosolie en appelmoes in een andere kom en voeg dan toe aan het meel beslag. Roer met een garde tot een glad beslag. Schep de pecannoten er rustig doorheen.

4) Doe het beslag over in het cakeblik en strijk glad. Zet in de oven en bak ca. 40 minuten gaar.

5) Haal uit de oven en laat 20 minuten in de oven afkoelen. Haal de cake daarna uit de vorm en laat op een rooster verder afkoelen.