4 personen l 30 minuten
Benodigdheden:
● 1 el olijfolie
● 1 witte ui
● 400 gram kippendij (vega kan uiteraard ook)
● 100 ml amandelmelk
● 70 gram gele currypasta (Fairtrade original kruidenpasta gele curry)
● 2 rode puntpaprika’s
● 400 gram broccoli
● 1 blikje kikkererwten
● handje verse koriander
● handje ongebrande en ongezouten cashewnoten
● 400 gram bloemkoolrijst
● Snufje peper en zout
● 2 tl paprikapoeder
● 4 tl Vadouvan (verstegen)
● optioneel: snufje five spices (natural templation)
Bereiding:
1) Snij de kippendij en paprika’s in blokjes, de broccoli in roosjes en snipper de ui in kleine blokjes.
2) Voeg 1 el olijfolie toe aan een grote wokpan en bak hierin de ui glazig
3) Voeg hierna de kippendij toe en bak deze op middelmatig vuur
4) Doe broccoliroosjes en de paprika blokjes erbij en laat rustig even garen
5) Doe dan de currypasta erbij en roerbak een paar minuutjes. Giet de amandelmelk erbij en laat de gele curry 15-20 minuten zachtjes koken, voeg na 10 minuten de uitgelekte kikkererwten toe
6) Kook de bloemkool rijst gaar in ca. 2 minuten en giet af. Serveer de de gele curry met de bloemkoolrijst.
7) Breng de curry op smaak met de kruiden en voeg als laatste de koriander en de cashewnoten toe.