Hormoonproof recept: Glutenvrije spinazie zalm taart – Lunch of diner

Ben je op zoek naar een koolhydraatarme, voedzame en eiwitrijke maaltijd vol vitamines en mineralen? Ga dan voor deze glutenvrije spinazie zalm taart!

Benodigdheden:

● 300 gram verse bladspinazie

● 200 gram gerookte zalm

● Bfree glutenvrije wraps (albert heijn)

● 4 eieren

● 200 gram light cottage cheese

● 1 eetlepel kokosolie 

● Snufje zwarte peper en himalaya zout

Bereiding:

1) Verwarm de oven voor op 180 graden 

2) Voeg 1 eetlepel kokosolie in een hapjespan. 

3) Stoof de spinazie op een lage temperatuur en veog na het slinken van de spinazie de gerookte zalm toe, kruid af met peper en zout.

4) Neem een ronde bakvorm en vet deze in met ongezouten roomboter

5) Leg de wrap in de bodem en voeg eventueel voor de randen extra wraps toe. 

6) Bedek de bodem met het zalm/ spinazie mengsel en breek in een kom de eieren en klop deze los met een garde. Voeg hier de cottage cheese aan toe. Doe dit mengsel als tweede laag in de bakvorm

7) Bak de taart in 40 minuten op 180 graden, als er een licht goudkorstje is ontstaan is de taart gaar. Verdeel in 4 porties en bewaar de taartpunten in een glazen luchtdicht bakje voor 4 dagen of vries in.