2 personen l 35 minuten
Benodigdheden:
● 1 Bloemkool, in roosjes
● 1 eetlepel milde olijfolie
● 2 handjes rauwe macadamia noten (ongebrand en ongezouten)
● Bieslook flinke bos
● 4 stengels bleekselderij, in dunne boogjes
● Ca. 200 gram Gerookte kip, in plakjes
Dressing:
● 1 eetlepel dijon Mosterd
● 1 eetlepel grove mosterd
● 1 eetlepel appelazijn
● 2 eetlepels extra vierge olijfolie
● Zeezout en gemalen peper
Bereiding:
1) Verwarm de oven voor op 180 graden
Bekleed de bakplaat met bakpapier
2) Schep de bloemkoolroosjes om met 1 eetlepel milde olijfolie.
Spreid ze uit over de bakplaat en schuif in de oven.
Rooster tot de randen lichtbruin verkleuren.
Dit duurt grofweg 30 minuten.
3) Leg na 25 minuten de macadamia noten erbij en rooster deze 7 minuten mee.
Haal daarna de bloemkool en macadamia’s uit de oven en laat even afkoelen.
4) Klop ondertussen een dressing van beide mosterdsoorten met de azijn en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Knip de bieslook fijn boven een grote serveerschaal.
5) Hussel de bloemkool en macadamia’s de bleekselderij en de gerookte kip door de bieslook in de schaal en schep de dressing erdoor of serveer er apart bij.