4 personen l 40 minuten l 20 min oventijd
Benodigdheden:
● 800 gram pastinaak
● 300 gram boerenkool
● 4 el kokosmelk (AROY-D)
● 2 el kokosolie
● 400 gram mager gehakt
● 1 el ghee
● 1 ei
● ½ rode ui
● 2 teentjes knoflook
● 1 tl knoflookpoeder
● 1 tl uien poeder
● 1 tl cayennepeper
● 2 el kerriepoeder
● 1 tl komijn poeder
● 1 tl paprika poeder
● 1 tl paprika poeder
● Snufje zout
● Snufje peper
Bereiding
1) Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met ghee
2) Snipper de ui in kleine blokjes en hak de knoflook fijn
3) Meng het gehakt samen met de ui, peper, knoflook, kerrie, komijn, cayennepeper en paprika in een kom
4) Kneed het met de hand goed door elkaar heen en voeg het ei toe
5) Kneed nogmaals goed door elkaar een draai middelgrote balletjes van het gehakt
6) Doe de gehaktballetjes in de ovenschaal en bak ze in ongeveer 15-20 minuten gaar
7) Schil en snijd ondertussen de pastinaak in stukken en doe de pastinaak in een pan met ruim water
8) Kook de pastinaak in 20 minuten gaar.
9) Stoom of kook de boerenkool in ruim water gaar in circa 10 minuten
10) Stamp de pastinaak fijn met een stamper en meng vervolgens met de boerenkool.
11) Meng de kokosmelk en breng op smaak met peper, zout, uienpoeder en knoflookpoeder.
12) Haal de gehaktballetjes uit de oven en verdeel de stamppot en gehaktballetjes over de borden.