Hormoonproof recept: Appel crumble

Heerlijke selfmade apple crumble met de glutenvrije havermout en amandelmeel

1 a 2 porties l 30 minuten

Benodigdheden:

● 1 grote of twee kleine biologische appels

● 50 gram glutenvrije havermout

● 20 gram amandelmeel

● ½ kokosolie

● 1 tl kaneel 

● 1 el zonnebloempitten en pompoenpitten

● 1 el ongebroken lijnzaad (doe deze even kort van tevoren vermalen in een koffiemolen)

● Klein handje ongebrande noten (hazelnoten, amandelnoten of paranoten) varieer hier vooral lekker op los

Bereiding:

1) Verwarm je oven voor op 180 graden 

2) Snij de appel in kleine blokjes en doe ze daarna in de ovenschaal

3) Voeg kaneel toe aan de appel en roer even door elkaar 

4) Doe de havermout, amandelmeel, kokosolie, zaden en noten in een kom en kneed met de hand goed door elkaar heen

5) Verkruimel het mengsel over de appel in de ovenschaal en zet 20 minuten in de oven. 

6) Serveer de crumble met een flinke dot kokoskwark.