Recepten Hormoonproof

Gebakken spruitjes met rundertartaar en rijst

Ingrediënten per persoon:

Biologische zilvervliesrijst 75 gram
50 gram biologische rundertartaar
200 gram spruitjes
10 gram witte ui
1 teentje knoflook
1 el kokosolie
Snuf kaneel
Snuf oregano
Snuf paprikapoeder
Snuf knoflookpoeder
Snuf uienpoeder
Peper
Zout

Bereidingswijze:

1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snipper de ui, per de knoflook en maak de spruitjes schoon.
3. Kook de spruitjes vervolgens beetgaar en voeg aan het kookwater een snufje zout toe.
4. Giet het water af en halveer de spruitjes.
5. Garneer de tartaar in een schaaltje met de kaneel, oregano, paprikapoeder, peper en zout. 
6. Verhit de kokosolie in een pan en fruit de ui en knoflook totdat deze glazig worden en voeg de tartaar toe.
7. Bak en rul de tartaar in 3-4 minuten gaar.
Voeg de spruitjes en rijst toe en bak het geheel nog even kort door elkaar heen.